Home / Over ons

Composiet

Composiet leveren wij in drie merken, Diresco, Silestone en Caesarstone, om u een zo breed mogelijk aanbod te kunnen doen in kleur en uitstraling.

Kwarts Composiet is een bijzonder geschikt materiaal voor een aanrechtblad. Op dit moment is composiet door zijn gunstige eigenschappen zelfs het meest populaire materiaal voor keukenblad.
Composiet is een vervaardigd materiaal en is in tegenstelling tot graniet geen natuurproduct. Composiet is samengesteld uit 93% kwartsiet met als bindmiddel polyesterhars. De twee basis bestandsdelen worden samen in een mal gegoten en onder hoge druk samengeperst wat resulteert in een oersterk plaatmateriaal. Na de fabricage wordt het plaatmateriaal geslepen en gepolijst.
Om de gewenste kleur en structuur te krijgen worden er kleurpigmenten , spiegeltjes en granietkorrels toegevoegd. Hierdoor krijgt het composiet zijn natuursteen, terrazzo of beton look.

Eigenschappen van een composiet keukenblad

  • De hardheid is vergelijkbaar met die van graniet. Door de hardheid van het composiet is het materiaal krasvast, slijtvast en stootvast. Dit maakt composiet een goed materiaal voor aanrechtbladen.
  • Door de hoge dichtheid van het composiet heeft het composiet een homogene dichte structuur. Hierdoor trekken vloeistoffen, vuil en vlekken moeilijk in het keukenblad. Deze eigenschap maakt een composieten keukenblad erg hygi├źnisch.
  • Ondanks hoge dichtheid heeft het materiaal geen volledige dichte structuur. Hierdoor kunnen natte plekken langzaam in het keukenblad trekken wat onherstelbare vlekvorming veroorzaakt. Laat vooral agressieve of zure vloeistoffen niet te lang op het composiet liggen.
  • Een werkblad van composiet is hittebestendig. Bij grote temperatuurverschillen kan echter wel thermoshock optreden waarbij het materiaal kan scheuren. Ook kan bij blootstelling aan bijvoorbeeld een hete pan het bindmiddel blijvend verkleuren.