Home / Over ons

Keramiek

Het keramische keukenblad is relatief nieuw in de keukenwereld. Een keukenblad van keramiek wordt volledig gemaakt uit natuurlijke materialen welke onder een zeer hoge temperatuur wordt gebakken. Hierdoor ontstaat een licht maar robuust materiaal dat erg geschikt is om te gebruiken als keukenblad. De matte en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling van keramiek gecombineerd met de uitstekende praktische eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat keramische keukenbladen bijzonder populair zijn. Een keramisch aanrechtblad is goedkoper dan de meeste composiet en graniet soorten.

Eigenschappen van een keramiek keukenblad

Een keramisch keukenblad is door zijn harde oppervlakte extreem kras- en hittebestendig. Als u wilt kunt u rechtstreeks op uw blad snijden met een scherp mes. Dit raden wij overigens af omdat uw messen er bot van worden.
Keramieken keukenbladen zijn erg slijtvast. Zelfs na jaren van gebruik behoudt het materiaal zijn hardheid en kleur. Ook is het bestand tegen de UV straling van zonlicht.

Keramieken keukenbladen zijn tevens vlekbestendiger dan composieten of granieten keukenbladen. Keramiek is licht in gewicht waardoor het werkblad makkelijker te transporteren is.

Door de dichte structuur van keramiek hebben voedselresten geen kans om in het blad te trekken. Daarmee laat een keramisch keukenblad geen bacteriën of schimmelvorming toe. De toplaag heeft een dichte homogene structuur waardoor vocht er niet in trekt. Door deze eigenschappen is een keramiek keukenblad erg hygiënisch.